/ 10 Apr

Theater - La Grande Bouffe

Event Info

Een theatraal, mateloos en gulzig concert dat je zinnen prikkelt

De philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht presenteren La grande bouffe, een muzikale theatervoorstelling over gulzigheid, overvloed en mateloosheid. In een regie van Servé Hermans worden de zinnen van het publiek geprikkeld door een verleiding van geur, kleur, smaak en klank.
La grande bouffe is exclusief te zien op woensdag 10 april in Complex Maastricht en op vrijdag 12 april op CHV Noordkade in Veghel, het hart van de voedselindustrie. 

La grande bouffe is de nieuwste voorstelling in een reeks succesvolle samenwerkingen tussen philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. Beide gezelschappen vinden elkaar in hun grote liefde voor muziek. Voor La grande bouffe inspireert regisseur Servé Hermans zich losjes op de gelijknamige legendarische Franse film uit 1973. In een decor van een rijk gedekte tafel maakt Toneelgroep Maastricht het publiek deelgenoot van het verhaal waarin de hoofdfiguur zich besluit dood te eten. De acteurs laven zich aan de teksten en de heerlijke gerechten bereid door kok Arend van der Heijden. De philharmonie zuidnederland speelt muziek van o.a. Rossini, Satie, Tsjaikovski en de wereldpremière van een nieuwe compositie van Jean Lambrechts.

Legendarische film
Servé Hermans, directeur Toneelgroep Maastricht en regisseur: “De thematiek van de legendarische film La grande bouffe spreekt me aan: gulzigheid, overvloed en mateloosheid. Uitermate geschikt voor een theatraal concert met onze vrienden van de philharmonie zuidnederland, met wie we al enkele jaren succesvol samenwerken. Ik laat me losjes inspireren door de film. Het wordt een avond bomvol muziek. Met teksten uit de wereldliteratuur gebaseerd op thema’s uit La grande bouffe. Aan mij de eer om al die ingrediënten te mixen tot een theatraal concert.”

Oren en ogen
Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland: “We kijken uit naar La grande bouffe, een nieuwe samenwerking met Toneelgroep Maastricht. De philharmonie zuidnederland speelt uiteenlopende klassieke muziek die het spel van de acteurs ondersteunt of die juist een tegenhanger gaat zijn. Oren en ogen van publiek worden ongetwijfeld geprikkeld.

Theater - La Grande Bouffe

Time & Date

Wednesday, 10 April 2019

20:00 - 22:30